Nieuws

15 nieuwe leerling-loodsen

Gepubliceerd op 28 september 2022 door

Op 1 september startten 15 nieuwe leerling-loodsen aan hun proefperiode bij het Loodswezen. Wij stellen hen via deze weg graag kort voor. 

Op donderdag 1 september organiseerden we een onthaaldag in het Loodswezen te Gent voor onze nieuwe leerling-loodsen. Daar ontvingen zij hun cursusmateriaal, IT-materiaal, reddingsvest, toegangsbadge én alle informatie over het Loodswezen en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Ze werden helemaal klaargestoomd om een mooie start te nemen. 

Pieter van Haaster gaat aan de slag bij onze Kustloodsen. Jan Willems en Jan Dewilde worden opgeleid tot Zeeloods. Jeroen Pieters en Reinhart Kleinjans vervoegen de Kazee’s (major Kanaal), terwijl Steven Sermeus en Sam Van de Heyning de Zeeka’s (major Zee) versterken. De 8 andere loodsen zullen worden opgeleid tot rivierloods: Asha Michaux, Dieter Croenen, Olivier Piryns, Robin Braekmans, Jan Hermans, Chiel De Caluwaert, Kristof Mathieu en Guy (Guibert) Pochet.

We heten onze nieuwe leerling-loodsen van harte welkom en wensen hen veel succes.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier