Nieuws

Daar is de Dar Mlodziezy weer

Gepubliceerd op 27 april 2022 door

De eerstejaarsstudenten van de Antwerp Maritime Academy nemen jaarlijks deel aan een zeestage. De Dar Mlodziezy ontvangt hen iedere keer met open armen. Op vrijdag 22 april kwam dit schip opnieuw aan in Antwerpen.

Afgelopen vrijdag zag je heel wat mensen verbaasd kijken naar het cruiseponton ter hoogte van de Jordaenskaai in het centrum van Antwerpen. Terwijl de eerstejaarsstudenten van de Antwerp Maritime Academy aan de scheepsmast hingen, ging de Dar Mlodziezy in volle glorie voor anker.

Zeestage richting Spanje

In het kader van hun zeestage gingen de eerstejaarsstudenten op 26 maart aan boord van de Poolse driemaster. Vervolgens zetten zij koers richting de haven van Cadiz in Spanje. Na 28 dagen op zee kwamen zij afgelopen vrijdag weer thuis.

Deze zeestage wordt jaarlijks georganiseerd in de Paasvakantie en de 2 voorafgaande weken. Hoewel zeilen met een tall ship niet te vergelijken is met de moderne scheepvaart, blijft het voor beginnende studenten toch een nuttige en leerrijke ervaring. Zo ervaren ze zeegewenning, werken ze voor langere tijd samen in teamverband, proberen ze het principe van wachtlopen uit en leren ze discipline.

Internationale samenwerking

Sinds 2008 verleent de Dar Mlodziezy haar medewerking aan deze zeestage van de Antwerp Maritime Academy. Dit gebeurt in samenwerking met de Hogere Zeevaartschool van Gdynia in Polen. Dar Mlodziezy betekent ‘gift voor de jeugd’. Niet verwonderlijk dus dat deze driemaster door haar school ingezet wordt als opleidingsschip.

Aan boord is plaats voor 136 kadetten en een vaste bemanning van 32 personen. Het schip is volledig uitgerust voor de opleiding van studenten binnen de maritieme wereld. Onder de hoofd-navigatiebrug bevindt zich bijvoorbeeld een extra brug die is uitgerust met dezelfde instrumenten.

Wil je de Dar Mlodziezy zien?

Je kan de Dar Mlodziezy bewonderen tijdens de Tall Ships Races in Antwerpen van 22 tot 25 juli. Je kan zelfs enkele schepen bezoeken! Hou het programma zeker in het oog.

Wil je meer weten over deze driemaster? Bezoek haar website.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier