Nieuws

Loodsen en studenten in gesprek

Gepubliceerd op 27 juni 2022 door

Behaal je een diploma met het oog op de maritieme sector? Dan gaat er een grote wereld voor je open. Daar komt soms ook wel wat keuzestress bij kijken, want hoe kies je jouw ideale carrièrepad? Jezelf inlezen is één ding, maar niets is beter dan in gesprek gaan met personen die de job uitoefenen.

Op 19 mei organiseerde the Nautical Institute Belgian Branch (NIBB) een netwerkmoment voor studenten aan boord van het Kerkschip. Dit gebeurde in samenwerking met de alumniwerking van de Antwerp Maritime Academy (AMA). Het doel van deze avond? Het loodsberoep in de kijker zetten en studenten de kans geven om vragen te stellen aan enkele jonge loodsen.

Enkele van onze loodsen zijn lid van de twee organisaties, die dit netwerkmoment organiseerden. Via hen werden jonge loodsen gezocht om deel te nemen. Vier van hen grepen deze kans om hun job voor te stellen aan de jeugd. Waarom jonge loodsen? Omdat deze de loodsopleiding recent volgden en hierdoor de beste inzichten kunnen geven aan de studenten.

Rivierloodsen Jeroen Callens, Frans Doomen, Stefan Van de Moortele en zeeloods Kenneth Van Daele openden het netwerkmoment met een korte voorstelling. Zij vertelden aan welke vereisten iemand moet voldoen om loods te kunnen worden, wat de opleiding tot loods juist inhoudt, hoe werken in een dienst- en beurtregeling per korps (zee, kust, kanaal, of rivier) eraan toegaat en hoe zij hun overstap naar het Loodswezen ervaarden. Meer dan 50 geïnteresseerde studenten woonden de voordracht bij, grepen de kans om vragen te stellen aan de loodsen én te netwerken met alle aanwezigen.

Bedankt om de job van loods in de kijker te zetten, NIBB en AMA!

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Scheepvaartbegeleiding
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier