Nieuws

Loodswezen blijft veiligheid centraal zetten

Gepubliceerd op 04 maart 2020 door Sarah Schenk

Als organisatie zetten wij maximaal in op veiligheid. Steeds meer duiken onveilige situaties op tijdens het aan en van boord gaan bij gebruik van loodsladders en/of combinatie gangway-loodsladder. Daarom hebben enkele collega's van het Loodswezen en het Nederlands Loodswezen de handen in elkaar geslagen en een sticker ontworpen die de bemanning moet wijzen op het correct gebruik van loodsladders en combinatie gangway-loodsladder.

Als uitgangspunt zijn de richtlijnen van IMO (International Maritime Organization) gebruikt. Deze zijn aangevuld met bijkomende vereisten en verduidelijkingen die de veiligheid verder helpen te optimaliseren.

Buiten het sensibiliseren van onze klanten, nemen we ook zelf initiatief om schepen hieromtrent blijvend te informeren. Deze stickers zullen door de Kust- en Scheldemondenloodsen overhandigd worden aan het schip.

Verder blijven wij dagelijks inzetten op veiligheid. Onze loodsen worden gevraagd om onveilige situaties te blijven melden zodanig dat we exploitanten van schepen kunnen sensibiliseren en aanzetten tot het in acht nemen van de vigerende veiligheidsreglementeringen. 

Zo hopen we de veiligheid voor ons personeel en de bemanning te verhogen!

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier