Nieuws

Nieuwe veerboot voor de Schelde te water gelaten

Gepubliceerd op 31 juli 2020 door Daphne Vanhoucke

MARNIX VAN SINT-ALDEGONDE, het nieuwe veer voor Antwerpen dat op termijn de veerboot SIMON STEVIN zal vervangen, is onlangs te water gelaten in Estland.

De scheepswerf Baltic Workboats bleef tijdens de coronaperiode verder bouwen aan het nieuwe vaartuig. Ir. Piet Leeuwerck (scheepsbouw – R&D manager), ing. Maarten De Nolf (superintendent) en Michel Touzani (scheepstechnicus) gingen ondertussen ter plaatse voor een grondige inspectie.

De nieuwe veerboot zal ingezet worden voor de overtochten ter hoogte van Sint-Anna, Kruibeke-Hoboken of Bazel-Hemiksem.

Met 30 meter lengte en 9,5 meter breedte zal er plaats zijn voor 200 passagiers en 75 fietsen. De rompvorm is in tegenstelling tot de andere veren op de Schelde, van het catamarantype. Dit zorgt ervoor dat het vaartuig koersstabiel en tegelijk zeer wendbaar is.

Ook ging veel aandacht naar milieuvriendelijke en vernieuwende toepassingen. Zo zal een forse verlaging van het brandstofverbruik gerealiseerd kunnen worden.

Het veer is uitgerust met de meest moderne en onderhoudsvriendelijke materialen en technieken. Er zijn zelfs zonnepanelen voorzien die als basis voor de stroomvoorziening aan boord zullen dienen.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Scheepvaartbegeleiding
Kust

Werken bij MDK

Vloot
Loodswezen
Vloot
Vloot
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier