Nieuws

RTL brengt MDK in beeld

Gepubliceerd op 28 november 2022 door

Welke reis legt een pakketje eigenlijk af vooraleer het bij je terechtkomt? Die vraag wou het RTL-programma tout s’explique beantwoorden. Eind april vonden de opnames plaats vanop de Noordzee tot in de haven van Antwerpen. Ook MDK werd in beeld gebracht.

Op vrijdag 29 april verkende RTL het Antwerp Coordination Center (ACC) in Zandvliet. Journaliste Audrey Lavis ging in gesprek met de aanwezige verkeersleiders van Scheepvaartbegeleiding. Ze leerde alles over het druk vaarverkeer op de Schelde en de nautische keten. Een veilig en vlot vaarverkeer creëer je immers niet zomaar. Het is het resultaat van de dagdagelijkse  inspanningen die talloze collega’s leveren. Dit zowel op het water als aan de wal.

In de namiddag bezocht RTL het loodsstation in Vlissingen. Ze spraken met enkele zee- en rivierloodsen over hun loodsreizen. Van het nautisch secretariaat kregen alle leden van de RTL-crew een reddingsgordel, zodat ze met loodsboot Deurloo konden meevaren om enkele loodswissels in beeld te brengen.

Bekijk de reportage.

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Scheepvaartbegeleiding
Kust

Werken bij MDK

Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier