Nieuws

Start strandreddingsseizoen

Gepubliceerd op 27 juni 2022 door

Op vrijdag 10 juni 2022 zet de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) het badseizoen in. Dit jaar was IKWV te gast in De Panne. Het werd een bijzonder moment, want IKWV vierde z’n 40-jarig bestaan. Ook ons agentschap was aanwezig.

Met de komst van de strandredders weten we: de zomer staat voor de deur. Bij zee en strand denken we vaak aan vakantie en ontspanning. Maar de zee kan ook gevaarlijk zijn.

Bij een ongeval op onze Noordzee komt de oproep binnen op het Maritiem Reddings-en Coördinatiecentrum in Oostende (MRCC). Van hier verloopt de verdere coördinatie. Onze mensen staan elke dag en elke nacht van het jaar paraat. Als er een probleem is, zorgen ze voor een oplossing.

Maar we doen het niet alleen. We werken samen en natuurlijk is een goede afstemming en communicatie met alle partners essentieel.

In de zomermaanden zijn de strandredders vaak het eerste aanspreekpunt bij problemen op het strand en in de branding. Het is dan ook erg belangrijk dat ze in goede verbinding staan met het MRCC dat in geval van nood de juiste diensten kan activeren, zoals de reddingsboten of de reddingshelikopter. Wij voorzien via het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust de centrale communicatieapparatuur voor de strandredders. Hierdoor garanderen we de communicatie tussen strandredders onderling en de zee reddingsdiensten. Bovendien ondersteunen we IKWV ook bij de aankoop van reddingsmiddelen en hun opleiding.

Tijdens de maanden juli en augustus zijn alle 82 reddersposten geopend van 10:30u tot 18:30u.

Gerelateerd nieuws

Kust
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier