Nieuws

Verwijderen woekerplanten in duinen tussen Wenduine en Blankenberge

Gepubliceerd op 29 september 2021 door Charlotte Devriendt

Invasieve plantensoorten zijn één van de belangrijkste oorzaken van het wereldwijde verlies aan beschermde natuur. Deze struiken verdringen onze streekeigen plantensoorten. Zo verdwijnt heel wat waardevolle natuur, zoals duingraslanden, stuifduinen of vochtige duinpannes met orchideeën. Zo werd bijvoorbeeld de rimpelroos ooit aangeplant om zand en duinen vast te houden, maar die overwoekert nu waardevolle duingraslanden.   

Vanaf vier oktober verwijdert het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust deze struiken in de duinbossen tussen Wenduine en Blankenberge. De werken gebeuren in samenwerking met het agentschap voor Natuur en Bos en het agentschap Wegen en Verkeer.

Het gaat hier hoofdzakelijk om de rimpelroos (zie foto) maar ook andere plantensoorten zoals de olijfwilg, tamarisk en Japanse liguster zullen verwijderd worden.   

Wanneer de aannemer in de buurt van het wandelpad werkt zal dat volledig afgesloten worden. Wandelaars moeten dan de aangeduide omleiding volgen.

Tegen half februari 2022 moeten de werken afgerond zijn. 

Gerelateerd nieuws

Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Loodswezen
Loodswezen
Loodswezen
Vloot
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier