Nieuws

Vijf nieuwe loodsen op proef

Gepubliceerd op 29 september 2021 door Tom Moortgat

Op maandag 20 september organiseerden we een onthaaldag in het Loodswezen te Gent voor onze nieuwe loodsen. Daar ontvingen zij hun cursusmateriaal, IT-materiaal, reddingsvest, toegangsbadge én alle informatie over het Loodswezen en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Ze werden helemaal klaargestoomd om een mooie start te nemen.  

Nils Claessens, Michael De Bruycker, Amaury Mortier, Tom Van Mieghem en Bart Van de Velde.

Amaury Mortier gaat aan de slag bij onze Kustloodsen. Tot voor kort was Amaury werkzaam als eerste stuurman bij Jan De Nul. Hij studeerde Nautische Wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Maritieme Wetenschappen aan de Universiteit Gent. In zijn vrije tijd fiets en skiet hij graag.  

De 4 andere loodsen zullen worden opgeleid tot Zeeloods.  

Bart Van de Velde was kapitein bij Jan De Nul en studeerde Dek aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Bart is een handige harry en bouwde recent zijn eigen huis.  

Nils Claessens studeerde Nautische Wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Hij werkte als eerste stuurman bij DEME. 

Ook Tom Van Mieghem heeft nautische wetenschappen gestudeerd aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Hij werkte als stuurman bij Boluda en daarvoor als eerste stuurman bij Jan De Nul. 

Michael De Bruycker studeerde aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Hij werkte als tweede stuurman bij Holland America Line en was leerling bij Jan De Nul. Het Loodswezen is hem niet onbekend, want ook zijn vader was bij ons actief. In zijn vrije tijd is hij een doe-het-zelver.

We heten onze 5 nieuwe loodsen van harte welkom en wensen hen veel succes tijdens hun opleiding!

Gerelateerd nieuws

Kust
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Werken bij MDK

Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier