Nieuws

YOUCA-day : jeugd vaart mee

Gepubliceerd op 28 november 2022 door

Op donderdag 20 oktober vond de YOUCA Action Day plaats. Je kent deze jaarlijkse actie misschien nog onder haar vorige naam, de Zuiddag. DAB Loodswezen deed mee!

Tijdens de YOUCA Action Day engageren meer dan 14.000 jongeren zich voor het goede doel. De leerlingen zoeken een werkplek voor één dag. Het loon dat ze daarmee verdienen, gaat integraal naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. In 2022 steunen ze het jongerenproject van Rikolto. Zij opereren in Oeganda, Burkina Faso, Ecuador en België.

Kustloods Bart Geerts nam zijn neef Marcel een dagje mee op de Noordzee. Kanaalloods Gerdy Snauwaert nam zijn zoon Bavo mee aan boord van een DFDS-schip. Zij voeren samen van Gent naar Vlissingen. Onderweg leerde Bavo de kneepjes van het vak.

Lees het reisverslag in Flows.

Gerelateerd nieuws

Kust
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier