PERSBERICHTEN MDK

Op deze pagina kan je de recente persberichten vinden die uitgegeven zijn door het agentschap MDK.

Voor aanvullende vragen of algemene vragen, kan je steeds contact opnemen met het communicatieteam van het agentschap.

Telefoon: 02 553 30 70
Email: persmdk@mow.vlaanderen.be

Persbericht 3 februari 2023 - Folie Lange Nelle wordt zo snel mogelijk verwijderd

De dubbelzijdige folie die het licht van de vuurtoren van Oostende aan landzijde gedeeltelijk dempt, zal eerstdaags worden verwijderd in opdracht van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Daarmee komt MDK tegemoet aan de wens van heel wat inwoners van Oostende.

klik hier om het volledige persbericht te bekijken

Persbericht 2 februari 2023 - Kick-off Living Lab Raversijde

Wat is de impact van zware stormen op onze kust? Hoe krachtig slaan golven in op zeedijken? In welke mate transformeert de wind de duinen? Dat wordt onderzocht in het zogenaamde Living Lab Raversijde, een samenwerking tussen het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en het Waterbouwkundig Laboratorium. Het living lab bestaat uit een betonnen onderzoeksdijk en een speciaal aangeplante duin voor dijk. “Dit innovatief onderzoeksproject op het strand moet de kustbescherming nog efficiënter maken, en ons bovenal meer inzicht geven door een schat aan data in te zetten voor een lange termijnvisie”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

klik hier om het volledige persbericht te bekijken

Persbericht 31 januari 2023 - Start baggerwerken Blankenberge

De week van 6 februari starten de baggerwerken in de havengeul van de jachthaven van Blankenberge. In opdracht van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust zal een gespecialiseerde firma de havengeul opnieuw volledig bevaarbaar maken voor de pleziervaart.

klik hier om het volledige persbericht te bekijken

Persbericht 26 januari 2023 - Het jaar in cijfers van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust

We konden weer en we mochten weer in 2022. Ondanks de nieuwe uitdagingen rond energie, logistiek en veiligheid stond MDK er opnieuw helemaal als agentschap in 2022.  In dit bericht een selectie van de vele projecten die het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust in 2022 uitvoerde.

  • Iedereen vlot over water

  • Kustbescherming: investeren in een veilige, aantrekkelijke en natuurlijke kust

  • Veiligheid op zee

  • Veilig en efficiënt van en naar de havens

  • Olivia houdt van haar job aan het water

klik hier om het volledige persbericht te bekijken

Persbericht 9 december 2022 - Nu ook elektrische veerboot op de Schelde in Antwerpen

Op vrijdag 9 december 2022 nam Vloot, onderdeel van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) een nieuwe veerboot in gebruik. Niet zomaar een veerboot, maar de tweede volledig elektrische veerboot. 'Deze tweede volledige elektrische veerboot is opnieuw een grote stap in de vergroening van de Vlaamse vloot. Een CO2-neutrale oeververbinding in de stadskern van Antwerpen is een mooie realisatie van een duurzaam beleid. We zetten niet alleen in op elektrificatie van het openbaar wegvervoer, maar ook het openbaar vervoer via het water is een belangrijke mobiliteitspoot waar we naar een optimale elektrificatie streven,' aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters.

klik hier om het volledige persbericht te bekijken

Persbericht 21 november 2022

Binnen het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust hebben we drie vuurtorens in beheer (Oostende, Nieuwpoort en Blankenberge). “Nu krijgen deze bakens ledverlichting, in het kader van innovatie en energiebesparing”, vertelt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Op maandag 21 november start de vernieuwing van de vuurtorenlichten. In deze eerste fase zullen we de lensaandrijvingen in Oostende vernieuwen.

"De werken zullen worden uitgevoerd onder leiding van de Technische Universiteit van Denemarken (DTU) en zullen vermoedelijk tot zondag 27/11 duren", zegt minister Peeters. Nadat deze werken afgerond zijn, beginnen we aan de werken in Nieuwpoort. Voor de vuurtoren van Blankenberge moeten er geen voorbereidende werken worden uitgevoerd.

In een volgende fase (nog in te plannen) zullen we de lampen vervangen door ledverlichting.

Persbericht 13 oktober 2022 - Lancering Project Olivia

Maak kennis met Olivia!  Hét symbool om meer vrouwen warm te krijgen voor een job in de maritieme sector! De boeiendste en meest uiteenlopende werkplekken vind je op en rond het water, in de maritieme sector.  Je kan er een carrière uitbouwen bij een multinational, bij een lokale start-up, bij de havens of bij de overheid. 

Lees hier het volledige persbericht

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier