PERSBERICHTEN MDK

Op deze pagina kan je de recente persberichten vinden die uitgegeven zijn door het agentschap MDK.

Voor aanvullende vragen of algemene vragen, kan je steeds contact opnemen met het communicatieteam van het agentschap.

Telefoon: 02 553 30 70
Email: persmdk@mow.vlaanderen.be

PERSBERICHT 31 MEI 2022 - NIEUW PATROUILLEVAARTUIG SPN-01 PLECHTIG GEDOOPT

Het nieuwe patrouillevaartuig SPN-01 is vandaag in Oostende plechtig in gebruik genomen.
“Vloot van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) stelt bemande vaartuigen ter beschikking  aan klanten vanuit de diverse overheden. In nauwe samenwerking met de Scheepvaartpolitie van de Federale Politie werd  het nieuwe patrouillevaartuig SPN-01 uitgetekend en gerealiseerd.”

Lees hier het volledige persbericht

PERSBERICHT 16 MEI 2022 - MDK HERSTELT LENZEN VUURTOREN OOSTENDE

Vanaf 17 mei zal het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust herstellingswerken uitvoeren aan de lenzen van het vuurtorenlicht in Oostende. De zogenaamde fresnellenzen zorgen ervoor dat het licht ver verspreid wordt. Dit zijn glazen getrapte lenzen die uit vele afzonderlijke panelen bestaan. Sommige van die lenspanelen zijn echter beschadigd. Hierdoor wordt het licht van de vuurtoren minder ver verspreid. De fresnellenzen zitten vast in een metalen structuur en ook deze wordt hersteld.  

Lees hier het volledige persbericht

PERSBERICHT 15 APRIL 2022 - BIJZONDER TRANSPORT OVER WATER: ENORME BETONNEN DREMPEL VOOR STORMVLOEDKERING VAN KALLO NAAR NIEUWPOORT

Vanuit Kallo, in de haven van Antwerpen, vertrekt vandaag een opvallende lading. Een ponton met daarop een enorme betonnen drempel. Eindbestemming: havengeul Nieuwpoort. Het gaat om een belangrijk onderdeel van de stormvloedkering die het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) daar momenteel bouwt. Deze stormvloedkering zal Nieuwpoort beschermen tegen zeer zware stormvloeden. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kwam kijken hoe de laatste hand gelegd wordt aan de enorme drempel.

Lees hier het volledige persbericht

PERSBERICHT 1 APRIL 2022 - VLAAMS MINISTER LYDIA PEETERS: VANAF ZATERDAG TWEEDE VEER OVER SCHELDE IN DIENST

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bevestigde vandaag in de commissie Mobiliteit dat er vanaf zaterdag een tweede veerboot in gebruik wordt genomen voor de Veerdienst Sint-Anna, die zorgt voor de verbinding tussen Linkeroever en de Antwerpse stadskern. “Met het extra veer van het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) willen we tijdens de werken aan de Sint-Annatunnel de actieve weggebruikers de mogelijkheid blijven bieden om vlot tussen Linker- en Rechteroever te pendelen”, aldus minister Peeters. “Op deze manier ondersteunen we verder de modal shift in Antwerpen. De extra veerboot, de Simon Stevin, zal varen ter hoogte van Sint-Anna op Linkeroever en de stadskern van Antwerpen ter hoogte van het Steen en zal samen met de nieuwe Marnix Van Sint Aldegonde zorgen voor een zeer frequente een vlotte verbinding over de Schelde.”

Lees hier het volledige persbericht

PERSBERICHT 26 MAART 2022 - MINISTER LYDIA PEETERS DRAAGT HET LICHTSCHIP WESTHINDER III PLECHTIG OVER AAN DE STICHTING NATIONAAL EN GEWESTELIJK MARITIEM PATRIOMONIUM

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters droeg vandaag in Antwerpen het voormalig lichtschip WESTHINDER III over aan de Stichting Nationaal en Gewestelijk Maritiem Patrimonium (MPM). 

Lees hier het volledige persbericht

PERSBERICHT 23 FEBRUARI 2022 - AGENTSCHAP MDK PRESENTEERT DE JAARCIJFERS VAN 2021

Het voorbije jaar was op z’n minst opnieuw bijzonder te noemen. Onze maatschappij bleef geteisterd door COVID-19 dat zowat overal een impact kende. Ook voor het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) bracht dit heel wat uitdagingen met zich mee, vereiste dit een hoge flexibiliteit van de medewerkers maar bovenal een steengoede samenwerking met alle stakeholders en partners. “We zijn trots op wat we in 2021 bereikten. Het team van quasi 1.200 medewerkers verwezenlijkte heel wat mooie projecten. De jaarcijfers liggen opnieuw in lijn met de pre-COVID periode,” volgens administrateur-generaal Nathalie Balcaen.

Lees hier het volledige persbericht

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier