Projecten

Stormmuur tussen Zeeheldenplein en Visserskaai Oostende

Nieuw stukje vaste stormmuur tussen Zeeheldenplein en Visserskaai in Oostende

Tussen de bestaande stormmuren op het Zeeheldenplein en de Visserskaai in Oostende bouwde MDK een nieuw stukje vaste stormmuur. Daarnaast is ook alles voorzien om een mobiele stormmuur op te kunnen stellen in geval van storm. Deze zone is nu nog beter beschermd tegen zware stormvloeden.

Algemene projectinfo

Mobiele kering tussen het Zeeheldenplein en de Visserskaai in Oostende

Net voor de zomervakantie 2021 rondden we de werken aan de Albert I-promenade en de Montgomerykaai af. Samen met stad Oostende en de Watermaatschappij zorgden we voor de verdere bescherming tegen overstromingen vanuit zee en voor de verfraaiing van de omgeving.

De zone tussen het Zeeheldenplein en de Visserskaai vormde nog een zwakke schakel in de zeewering van de stad. Tussen de bestaande stormmuren bouwden we een stukje vaste stormmuur. Daarnaast is ook alles voorzien om bij voorspelde stormvloed een mobiele stormmuur op te kunnen stellen.

De stad maakte van de gelegenheid gebruik om de Albert I-promenade tussen de Van Iseghemlaan en de Cirkelstraat, en de Montgomerykaai opnieuw aan te leggen.

Het project is een deelproject uit het Masterplan Kustveiligheid.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier