Projecten

Sustainable and Resilient Coastal Cities

Logo van het EU-project Sustainable and Resilient Coastal Cities

MDK is partner in het Europees project SARCC, Sustainable and Resilient Coastal Cities. Binnen dit project gaat men op zoek naar natuurgerichte oplossingen om schade veroorzaakt door overstromingen aan de kust te voorkomen. Stedelijke gebieden langs de kustlijn zijn bijzonder kwetsbaar. Vandaag zetten beleidsplannen wereldwijd vooral in op traditionele grijze infrastructuur en is er minder aandacht voor oplossingen gebaseerd op de natuur (nature-based solutions). Toch is bewezen dat deze oplossingen overstromingsrisico's kunnen verminderen.

MDK werkt hiervoor samen met stad Oostende en gemeente Middelkerke.

Op het strand tussen Mariakerke en Raversijde is een duin voor dijk aangelegd om zandoverlast door storm te beperken.

In Middelkerke wordt op verschillende plaatsen een grasdijk aangelegd.

Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust voorziet een totaal budget van 1.336.887€ voor haar activiteiten binnen SARCC. Daarvan krijgt het 802.132,2€ terug van ERDF (European Regional Development Fund)

Naar de projectwebsite

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier