Vlot het water over

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust organiseert de watergebonden personenmobiliteit op verschillende locaties in Vlaanderen. Het transport via het water is een belangrijk alternatief voor de wagen op strategische verkeersaders, zowel voor recreatieve verplaatsingen als woon-werkverkeer.

Veerdienst Sint-Anna

veer vaart niet

Uurregeling vanaf 1 april 2023

Vertrek Linkeroever > Steen
weekdagen:
7:00
zaterdag, zondag, feestdagen:
10:00

Vertrek Steen > Linkeroever
weekdagen:
7:15
zaterdag, zondag, feestdagen:
10:15

Laatste afvaart Linkeroever > Steen
weekdagen:
18:00
zaterdag, zondag, feestdagen:
21:00

Laatste afvaart Steen > Linkeroever
weekdagen:
18:15
zaterdag, zondag, feestdagen:
21:15

Download uurregeling

Praktische info

Veerdienst voor voetgangers en fietsers over de Schelde tussen linker- (overheidssteiger) en rechteroever (ponton aan het Steen) in Antwerpen.

Maximum (tenzij anders aangeduid):
150 personen

Via een digitaal scherm aan de voetgangerstunnel (beide oevers) en deze app kan je aflezen of het veer vaart. Via www.slimnaarantwerpen.be vind je de vlotste verbinding om naar jouw bestemming in Antwerpen te reizen.

Fietsers betreden het ponton met de fiets aan de hand.

Tijdelijke onderbreking van de veerdienst door overmacht is mogelijk.

Tips voor een toegankelijke tocht

Je kan aan boord met een rolstoel. Omdat een veerboot onderhevig is aan de beweging van het water, is het belangrijk dat de rolstoel stabiel blijft tijdens de overtocht. Om het in- en ontschepen vlot te laten verlopen, adviseren wij om steeds de veerboot te nemen samen met een begeleider omdat de helling van en naar het ponton door de schommelende waterstanden (eb en vloed) zeer steil kan zijn. Bij laag water kan het voorkomen dat de toegang moeilijk of zelfs onmogelijk is door deze steile helling.

Om veiligheidsredenen mag het totale gewicht en de afmetingen van de rolstoel niet groter zijn dan 300 kilo, 75 cm breed en 120 cm lang.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier