Loods op loodsladder

Loodswezen

Onze loodsen begeleiden schepen veilig en vlot van en naar de havens in Vlaanderen. Ze staan hiervoor 24  op 7 paraat, in alle weersomstandigheden. Deze dienst beschikt over ultiem vakmanschap en nautische expertise over alle wateren, de vele zandbanken, wrakken en getijden die de aanloop van onze havens vormen.

Wat doen we?

Praktisch

Loodswezen in cijfers

53.110

loodsprestaties uitgevoerd in 2020

4

loodstrajecten: zeetraject, kusttraject, riviertraject en kanaaltraject

150.000

scheepsbewegingen per jaar voor de Vlaamse kust

Hoe word je loods?

Een doorgedreven nautische expertise en ultiem vakmanschap is wat een loods typeert. Hij/zij kent de Vlaamse kust en onze rivieren en kanalen als geen ander en begeleidt schepen langs deze druk bevaren en verraderlijke wateren. Kapiteins rekenen ook op loodsen om advies te geven over de nautische regelgeving, scheepvaart- en politiereglementen, communicatie met verkeersleiders ...

Zin in een uitdagende job op het water? Lees meer over de selectieprocedure en voorwaarden!

Werken als loods

De Scheldemondenregio is een van de drukst bevaren wateren ter wereld. Absoluut vakmanschap is nodig in een veilige en vlotte toegang tot de havens in Vlaanderen. Het Loodswezen beschikt over de nautische knowhow om kapiteins met deskundig advies bij te staan tijdens de navigatie.

- Sandra De Canck & Liv Mertens, co-directeur Loodswezen

Nieuws

Agentschap MDK
Agentschap MDK
Loodswezen
Loodswezen
Loodswezen

Veelgestelde vragen

Waar vind je ons?

dab Loodswezen

Directiezetel

Thonetlaan 102 bus 1
2050 Antwerpen

+32 (0)3 222 08 77

info@loodswezen.be

Volg ons op

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier