Nieuws

Bouw elektrische veerboot 'Op Stroom' voor de Schelde op kruissnelheid

Gepubliceerd op 14 juli 2022 door Daphne Vanhoucke

Tijdens de inspectiebezoeken aan de scheepswerf Baltic Workboats in Estland op 3 en 24 mei 2022 stelden ir. Piet Leeuwerck, scheepsbouw-R&D manager, en ing. Jan De Kerf, superintendent Antwerpen, vast dat de werken aan de gloednieuwe elektrische veerboot vlot verlopen. Op dit ogenblik wordt het vaartuig finaal afgebouwd.  Dit elektrisch aangedreven veer kreeg de naam ‘Op Stroom’, verwijzend naar de rivier de Schelde én naar elektriciteit als energiebron. De veerboot is uitgerust met een manueel inplugsysteem om op te laden. Deze catamaran is gelijkaardig aan het veer ‘Marnix Van Sint-Aldegonde’ en is 30 meter lang en 9,50 meter breed. De ‘Op Stroom’ zal ook ingezet worden in de veerdienst Sint-Anna tussen linker- en rechteroever in Antwerpen.

Binnenkort gaat het veer in Estland te water voor de havenproeven. We kijken alvast uit naar de komst van ‘Op Stroom’ in het najaar.

Gerelateerd nieuws

Vloot
Vloot
Vloot

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot
Loodswezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier