Nieuws

Eerste stap naar een nieuw kustweerbericht

Gepubliceerd op 28 maart 2022 door

Vanaf deze week zal het vertrouwde kustweerbericht er een beetje anders uitzien. Geen nood, je zal nog steeds alle informatie terugvinden. Het is een eerste stap naar een volledig nieuw kustweerbericht waarbij we rekening houden met de resultaten van de bezoekersbevraging uit 2020.

We nemen je even terug mee naar de zomer van 2020. Gebruikers van het kustweerbericht kregen toen de kans om een bevraging in te vullen. Het doel was om te polsen naar de ervaringen van de gebruikers van de website om deze verder te kunnen optimaliseren. Maar liefst 1.266 mensen namen de tijd om de bevraging in te vullen. De belangrijkste resultaten bundelden we in een infografiek. 

Sindsdien hebben we uiteraard niet stilgezeten. Achter de schermen zijn we met de resultaten aan de slag gegaan om te kijken hoe we de website kunnen optimaliseren. De eerste zichtbare veranderingen zul je vanaf deze week al te zien krijgen. 

Het weekoverzicht op de landingspagina wordt iets overzichtelijker. De wind-, golf- en getij-informatie zal je voortaan vinden onder ‘locaties’. Gegevens over wind en getij staan in één tabel. De uren staan bovenaan, de parameters links. Voor de gegevens van een volgende dag moet je voortaan op het pijltje naar rechts klikken naast de dag en datum. Voor getijgegevens klik je op de knop ‘getij’. 

Deze eerste aanpassingen vormen de basis voor de verdere aanpassingen later dit jaar. Zo zullen de voorspellingen voor golven en wind een bredere geografische spreiding hebben en ook in een grafiek weergegeven worden. 

Voor wie graag nog de gegevens in de huidige vorm bekijkt, bieden we de tabellen zoals ze nu zichtbaar zijn op het kustweerbericht tijdelijk nog aan via een link onder de nieuwe tabel. 

www.kustweerbericht.be

Gerelateerd nieuws

Kust
Kust
Kust

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier