Nieuws

Elektrische veerboot Vaar-Wel Raveel valt in de prijzen

Gepubliceerd op 19 november 2023 door Daphne Vanhoucke

VLOOT scoorde mooi bij de Publica Awards, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste en meest inspirerende overheidsprojecten.

VLOOT won de publieksprijs in de categorie ‘Climate Responsability’ voor het inzetten van ‘Vaar-Wel Raveel’, de nieuwste elektrische veerboot die sinds kort in Nieuwpoort vaart. Het is het derde elektrische veer van VLOOT na de ‘Raveel ontmoet Ensor’ in Oostende en de ‘Op Stroom’ in Antwerpen. De ‘Vaar-Wel Raveel’ is opnieuw een voorbeeld van de ambitie van VLOOT om als ‘reder van de overheid’ volop te investeren in duurzaamheid.

Tim Van Dijck, directeur VLOOT: “Deze Publica Award is echt wel een teken dat we goed bezig zijn. En wat het nog specialer maakt, is dat we in de categorie ‘Climate Responsability’ de publieksprijs wonnen bij de online voting. Geweldige dank aan al diegene die op VLOOT stemden! Het bewijst dat wie het veer gebruikt en kent, onze inspanningen voor het milieu echt wel waardeert. Tegen 2030 willen we de uitstoot van CO2 van onze schepen met 40% reduceren.”

Andere winnaars in de categorie ‘Climate Responsability’ zijn het Stadhuis van Roeselaere, het Groeningepark in Kortrijk en het Observatorium en Educatief Parcours in Rèves.

Gerelateerd nieuws

Vloot
Vloot
Vloot

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier