Nieuws

Loodswezen begeleidt de Royal Military Academy in Antwerpen

Gepubliceerd op 22 april 2024 door

Op 15 maart 2024 bezocht de Royal Military Academy (RMA) van België opnieuw de Antwerpse haven om de maritieme wereld van dichtbij te ontdekken onder begeleiding van het Loodswezen.

Al meer dan 20 jaar onderhoudt het Loodswezen nauwe contacten met de RMA te Brussel. Quasi jaarlijks wordt deze samenwerking bekroond met een bezoek waarbij het Loodswezen maritiem Vlaanderen voorstelt. Er wordt daarbij steevast gefocust op de scheepvaart, de verschillende operationele werkvloeren en procedures.

Op 15 maart 2024 vond er wederom een bezoek plaats. Nautisch diensthoofden Eric Poirier en Maarten Van Zele begeleidden de groep van de RMA. Na een eerste introductie omtrent zowel de maritieme wereld als de meer specifieke werking van het Loodswezen, was het tijd om verschillende spelers aan het werk te zien in het Antwerp Coördination Center (ACC) te Zandvliet. Inzoomen op de werking van de nautische keten is immers een must, want een veilig en vlot scheepvaartverkeer kan alleen gerealiseerd worden dankzij diverse samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties. Vervolgens werd de groep ontvangen bij MPET voor een informatieve rondgang met toelichting over de werking van de terminal, de volumes, de technische aspecten enzovoorts. Het bezoek van dit jaar werd beëindigd met een bezichtiging van de terminal en het Deurganckdok.

Gerelateerd nieuws

Kust
Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot
Loodswezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier