Nieuws

OP STROOM is trotse kandidaat voor de Sustainable Port Award 2023

Gepubliceerd op 31 januari 2023 door Daphne Vanhoucke

Op 15 februari stelt Port of Antwerp-Bruges de vier finalisten voor de Sustainable Port Award 2023 voor. Twintig kandidaten dingen mee om de award binnen te rijven. We zijn oprecht trots dat Vloot met de volledig elektrische veerboot OP STROOM mee in de selectie zit. 

Het maatschappelijk belang van een gezonde leefomgeving is alomtegenwoordig. Al vele jaren werkt Vloot aan de toekomst van duurzame personenmobiliteit via het water. Met ondertussen twee volledig elektrische veerboten operationeel, in Oostende en in Antwerpen, zijn al grote stappen gezet. Vloot blijft verder inzetten op groene technologie en is nu ook volop bezig met een derde volledig elektrische veerboot voor de veerdienst in Nieuwpoort. De bouw van deze nieuwe elektrische veerboten kadert in het strategisch plan van Vloot om de vaartuigen versneld te vergroenen. 

Een CO2-neutrale oeververbinding is een fantastische realisatie in de stadskern en daarbuiten. Elektrische veerboten hebben een positieve impact op het welzijn van de omwonenden, de passagiers én de bemanning, maar ook op de natuur. Dat het zeer stille vaartuigen zijn, zijn een extra troef midden in de stadskern of in de natuur. Bovendien bevorderen deze veerboten de luchtkwaliteit. 

Vloot investeert volop in groene mobiliteit voor iedereen. Een traject dat niet enkel financiële middelen vereist, maar ook heel wat kennis en expertise vraagt. Net dat laatste is een inspanning waar het team van Vloot 100% voor gaat! Het continu verbeteren van onze dienstverlening zit verankerd in het Vloot-DNA. Dat OP STROOM nu geselecteerd is voor de Sustainable Port Award 2023, is een bevestiging dat dit bijzonder belangrijke projecten zijn. Het brengt een positief verhaal voor mens en maatschappij en het geeft hoop en kracht om te blijven streven naar de beste oplossingen binnen onze maritieme sector. Vloot zet in op een duurzame toekomst waarmee we hopen ook heel wat anderen te inspireren.

Gerelateerd nieuws

Agentschap MDK
Vloot
Vloot

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier