Nieuws

Werken aan een groene toekomst voor mobiliteit via het water

Gepubliceerd op 17 januari 2023 door Daphne Vanhoucke

Het maatschappelijk belang van een gezonde leefomgeving is alomtegenwoordig. Ook het aanbod aan duurzame mobiliteitsalternatieven blijft groeien. Vloot werkt ondertussen al vele jaren aan de toekomst van duurzame personenmobiliteit via het water. Met twee volledig elektrische veerboten, in Oostende en in Antwerpen, zijn al grote stappen gezet. Vloot blijft verder werken en is nu ook volop bezig met een volledig elektrische veerboot voor de veerdienst in Nieuwpoort. 

Deze nieuwe veerboot is gebaseerd op het ontwerp van de grote RAVEEL ONTMOET ENSOR die al anderhalf jaar operationeel is in Oostende. Er zal ruimte zijn voor 50 passagiers en 25 fietsen. Ook technologie en componenten zullen quasi identiek zijn als de RAVEEL ONTMOET ENSOR en de OP STROOM die recent opstartte in Antwerpen. Dit geeft een bijkomend voordeel in functie van een efficiënt componentenbeheer. 

Het casco en de opbouw zijn volledig opgericht en geschilderd,” vertelt Piet Leeuwerck, manager scheepsbouw en R&D. “De bouw verloopt momenteel volgens planning. We verwachten de nieuwe veerboot in het najaar van 2023. Al blijven we voorzichtig gezien de vele marktschommelingen die ook echt voelbaar zijn in de toelevering van componenten voor scheepsbouwprojecten.” 

De alerte lezer zal alvast de nieuwe naam van het schip gespot hebben: VAAR-WEL RAVEEL. In 2023 zal het tien jaar geleden zijn dat Roger Raveel een gigantische erfenis achterliet. Het was dan ook evident om zijn erfenis levendig te houden op het water. 

Gerelateerd nieuws

Agentschap MDK
Vloot
Vloot

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier