Projecten

Stormmuur in Mariakerke

Nieuwe stormmuur op de zeedijk van Mariakerke

Mariakerke vormde een zwakke schakel in de zeewering van Oostende. Het hoge en brede strand zorgt er voor de hoofdbescherming maar was onvoldoende om grote stormvloed tegen te houden. Extra bescherming met een stormmuurtje op de zeedijk was noodzakelijk. De stad en MDK sloegen de handen in elkaar voor de bouw van dat muurtje.

Algemene projectinfo

Nieuwe stormmuur op de zeedijk van Mariakerke

Tussen het Strandplein en de Henegouwenstraat en tussen de Diksmuidestraat en de Albertushelling is het muurtje ongeveer 40 centimeter hoog. De muur vormt een scheiding tussen de rijweg en de zeedijk en kan ook als zitbank dienen. Ter hoogte van de zijstraten is de muur iets hoger en kreeg ze een glazen windscherm.

In de muur zijn 6 openingen voorzien, zodat de zeedijk steeds toegankelijk blijft. Bij voorspelde stormvloed kunnen deze openingen dicht gezet worden met mobiele rolpoorten. Die poorten zitten bij normale omstandigheden weggewerkt in de betonnen muur. 

Fietsrekken, vuilbakken en een drinkfontein op de zeedijk maken het geheel af.

Het project is een deelproject uit het Masterplan Kustveiligheid.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier