Vlot het water over

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust organiseert de watergebonden personenmobiliteit op verschillende locaties in Vlaanderen. Het transport via het water is een belangrijk alternatief voor de wagen op strategische verkeersaders, zowel voor recreatieve verplaatsingen als woon-werkverkeer.

Veerdienst Bazel Hemiksem

veer vaart

Uurregeling

Behoudens overmacht of uitzonderlijk onderhoud: 2 afvaarten / uur.

Vanaf
5:00

Laatste afvaart zaterdag, zondag, feestdagen
22:45

Laatste afvaart weekdagen
23:00

Download uurregeling

Praktische info

Veerdienst over de Schelde tussen Bazel en Hemiksem voor voetgangers, fietsen en bromfietsen tot 50cc.

Maximum (tenzij anders aangeduid):
200 personen

Fietsers betreden het ponton met de fiets aan de hand.

Tijdelijke onderbreking van de veerdienst door overmacht is mogelijk. Bij inzet van een reservevaartuig kunnen we de standaard uurregeling niet garanderen.

Tips voor een toegankelijke tocht

Je kan aan boord met een rolstoel. Omdat een veerboot onderhevig is aan de beweging van het water, is het belangrijk dat de rolstoel stabiel blijft tijdens de overtocht. Om het in- en ontschepen vlot te laten verlopen, adviseren wij om steeds de veerboot te nemen samen met een begeleider omdat de helling van en naar het ponton door de schommelende waterstanden (eb en vloed) zeer steil kan zijn. Bij laag water kan het voorkomen dat de toegang moeilijk of zelfs onmogelijk is door deze steile helling.

Om veiligheidsredenen mag het totale gewicht en de afmetingen van de rolstoel niet groter zijn dan 300 kilo, 75 cm breed en 120 cm lang.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier