Nieuws

Maak kennis met Olivia!

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 door Katty Cypers

Project Olivia in een notendop

Maak kennis met Olivia!  Hét symbool om meer vrouwen warm te krijgen voor een job in de maritieme sector!

De boeiendste en meest uiteenlopende werkplekken vind je op en rond het water, in de maritieme sector. Onze sector heeft véél te bieden. Het enige wat we nog missen, zijn meer vrouwelijke collega’s. Daarom willen we meisjes en vrouwen warm maken voor opleidingen, jobs en carrières in de maritieme sector. Mannen zijn en blijven natuurlijk welkom, maar Project Olivia mikt specifiek op vrouwen.

Waarom Project Olivia?​​​​​​​ 
Wel, er zijn de afgelopen jaren heel wat Olivia’s geboren.  Ook in 2021 was het de populairste meisjesnaam bij baby’s.  We hopen heel wat van de Olivia’s in de toekomst een maritieme carrière aan te bieden. 

Project Olivia heeft véél gezichten! 
Heel wat dames van ons agentschap MDK werken actief mee. Zij zijn dé stem van de campagne.  We hopen dat zij een voorbeeld kunnen zijn voor veel Olivia’s in de toekomst.

Ambassadeurs

Naast het projectteam en onze eigen Olivia’s binnen MDK werken we ook met ambassadeurs, zowel vrouwen als mannen.  Het is heel belangrijk dat Project Olivia gedragen wordt door verschillende organisaties, van binnen en buiten de overheid. Onze ambassadeurs komen uit verschillende organisaties in de maritieme sector, zoals de maritieme onderwijsinstellingen, de havens in Vlaanderen, Defensie en verschillende rederijen.  Een eerste stap is dat zij onze campagne bekend maken in hun netwerk.

De Olivia's van MDK

Annelies Van den Bruele - Karima El Hachimi - Katty Cypers - Nathalie Balcaen - Dorien Mestrom - Marisa Spruyt - Caroline Breemersch

Ik ben Olivia en ik hou van mijn job aan het water!

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Agentschap MDK
Vloot

Werken bij MDK

Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier