Nieuws

Britse delegatie komt Vlaamse knowhow opsnuiven

Gepubliceerd op 18 januari 2023 door Daphne Vanhoucke

Onlangs kwam een Britse delegatie op prospectie in Vlissingen. De Milford Haven Port Authority is de markt aan het verkennen in functie van de vernieuwing van hun beloodsingsvloot. Daarvoor kwamen ze aankloppen bij Vloot om onze kennis en ervaringen over de redeboten te leren kennen. Dit type redeboot met wave piercing design bewijst al vele jaren dienst. Door de inzet van deze vaartuigen kon Vloot onder andere een sterke daling van het brandstofverbruik realiseren. 

De Britten gingen in gesprek met verschillende collega’s. Piet Leeuwerck, manager scheepsbouw en R&D, gaf toelichting over het bouwproces, terwijl de bemanning meer kon vertellen over het vaargedrag in allerlei weersomstandigheden. Francis Verreth, operations manager Vlissingen legde de focus op operationele informatie terwijl Tom Van Laken, technische dienst, zijn ervaringen deelde over het technisch onderhoud van de schepen. De groep voer mee tijdens enkele beloodsingsopdrachten. 

De knowhow die Vloot door de jaren heen opbouwde over haar dienstverlening is waardevol. Niet enkel om te werken aan de continue verbetering van die dienstverlening, maar het toont ook aan dat Vloot een toonaangevende rederij is met specialisatie in het management van heel specifieke vaartuigen. 

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier