Nieuws

Expertise en knowhow voor veilige scheepvaart

Gepubliceerd op 04 april 2024 door Daphne Vanhoucke

Veiligheid staat altijd voorop op het water! De STCW-refresh opleidingen liggen mee aan de basis om onze zeevarenden op de hoogte te houden van de nieuwste regels, technieken en veiligheidsprocedures op zee.

De voorbije maanden lieten heel wat collega’s zich letterlijk en figuurlijk onderdompelen in één van de verplichte refresh-opleidingen met onder andere personal survival techniques en fire fighting. Recent nog volgden we enkele gedreven cursisten die in het opleidingscentrum De Ruyter in Vlissingen de ‘Advanced Fire Fighting’ refresh volgden. 

Dankzij deze opleidingen zijn onze varende collega's voorbereid op heel wat uitdagingen die de zee kan bieden: het bestrijden van branden, het uitvoeren van reddingsoperaties of het beschermen van het milieu. Daarnaast blijven onze varende collega's in lijn met de nieuwste internationale regelgeving.

En laten we ook de persoonlijke groei niet vergeten! Deze cursussen bieden onze varende collega's de kans hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe horizonten te verkennen. 

Samen veilig vooruit en vlot op het water!

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier