Nieuws

Extra veer tussen Steen en Linkeroever start op 1 februari

Gepubliceerd op 25 januari 2024 door Daphne Vanhoucke

Dienstverlening aanzienlijk uitgebreid

Vanaf donderdag 1 februari 2024 zal de dienstverlening van het gratis veer op de Schelde tussen de Antwerpse Linker- en Rechteroever opnieuw fors uitbreiden. “Vanaf die dag schakelt VLOOT, onderdeel van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, opnieuw een tweede veerboot in om zo pendelaars nog vlotter de Schelde over te laten steken. Naast de volledig elektrische Op Stroom zal ook het zusterschip Marnix Van Sint Aldegonde varen op deze verbinding”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Op piekmomenten zal de frequentie van de overvaarten verhoogd zijn. Er komen niet alleen méér overvaarten, het veer zal ’s ochtends ook één uur vroeger starten om 06:00 uur tijdens de week en 07:00 uur tijdens de weekend- en feestdagen en ’s avonds zelfs een paar uur langer varen. De laatste oversteek zal pas rond 23:15 zijn in plaats van 18:15 nu. De nieuwe uurregeling voor de veerdienst is te raadplegen via de website van het agentschap MDK.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: 
Tijdens de begrotingsonderhandelingen eind vorig jaar hebben we een extra budget van 1,8 miljoen euro kunnen voorzien voor het inzetten van een tweede veer in 2024. Dit zorgt voor een extra dienstverlening voor de pendelaars. Ook de diensttijden zijn aangepast, zodat men tot een later moment over en weer kan varen tussen de binnenstad en Linkeroever.” 
 
Tim Van Dijck, directeur VLOOT:
“We zijn blij om met VLOOT deze extra service te kunnen bieden. Ik denk dat we nu een harmonieuze dienstverlening op punt hebben gesteld die heel wat pendelaars zal verder helpen. Ik wil ook onze bemanning bedanken om mee te werken aan dit project en van de veerdienst een nog groter succes te maken.” 

Gerelateerd nieuws

Vloot
Vloot
Vloot

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier