Nieuws

Get on board for safety on the river Scheldt

Gepubliceerd op 24 november 2023 door

Het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer lanceert een sensibiliseringscampagne voor nog meer veiligheid in het Scheldegebied. 

Varen in het Scheldegebied brengt heel wat met zich mee: verschillende types vaartuigen, meerdere havens van wereldformaat, twee voertalen, heel wat regelgeving enz. Om bij de vaarweggebruikers veiligheid voorop te plaatsen, lanceert het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer een sensibiliseringscampagne: Get on board for safety on the river Scheldt. 

“Deze campagne focust op zeevaart en binnenvaart, maar we beseffen dat er nog spelers zijn in het Scheldegebied: zoals de verkeersleiders en de pleziervaart,” zegt Permanent Commissaris Nathalie Balcaen.  

Get on board 

Elke dag varen gemiddeld 630 zee- en binnenschepen door het Scheldegebied. Daarmee is het een van de drukst bevaren wateren ter wereld. Veiligheid moet dan ook een prioriteit zijn voor elke vaarweggebruiker in het Scheldegebied. Het gebied wordt bovendien gekenmerkt door heel wat specifieke omstandigheden: zo zijn er grote getijdenverschillen en liggen er veel zandplaten.  

Met een nieuwe sensibiliseringscampagne helpt het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer de vaarweggebruikers om veiligheid voorop te plaatsen. Hoe goed zijn ze op de hoogte van de bijzonderheden van het Scheldegebied? Weten ze wat ‘fietspaden’ zijn en waar die zich bevinden in de Schelde? Kennen ze de juiste voertaal en de juiste marifoon-etiquette, zodat ze vlot kunnen communiceren? Samen zorgen we ervoor dat er geen man overboord gaat! 

Naar de campagne

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier