Nieuws

Heraanleg stuk duinen en dierenparkje Wenduine

Gepubliceerd op 10 februari 2022 door Charlotte Devriendt

v.l.n.r: Schepen Hilde D'hondt - Caroline Lootens (MDK) - Nathalie Balcaen (MDK) - schepen Rudi Cattrysse - burgemeester Wilfried Vandaele

Het stuk duinen tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde wordt opgewaardeerd. Ook het dierenparkje en de parking worden heringericht.

Het huidige dierenparkje tussen de Leopold II-laan, de Parklaan en de Ringlaan wordt heraangelegd als een echt buurtpark. Het wordt een recreatieve zone voor alle leeftijden: er komen een petanqueveld, bankjes en speeltoestellen. Ook het imposante beeld "Benjamin" van de Belgische kunstenares Maen Florin, dat door de gemeente werd aangekocht in het kader van de Kunsttriënnale Beaufort en nu in de duinen staat, krijgt zijn definitieve plek in het nieuwe park.

Aan de overkant van Leopold II-laan wordt het wandelpad in de duinen heraangelegd, waardoor het beter toegankelijk zal zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Er komt ook een nieuw uitkijkpunt, waar wandelaars even kunnen uitrusten en genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. Sportievelingen zullen hun hart dan weer kunnen ophalen op een nieuw mountainbike pad.

De parking bij Park Lange wordt heraangelegd, er komen heel wat extra parkeerplaatsen en een laadpunt voor elektrische voertuigen.

Tot slot wordt ook het fietspad dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, opnieuw aangelegd, om de veiligheid van de fietsers te garanderen. 

Het gebied is eigendom van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK). Het gaat dus om een gezamenlijk project van de Vlaamse overheid en de gemeente De Haan. De totale kostprijs is geraamd op 1.493.000 euro, waarvan de gemeente slechts 314.000 euro – iets meer dan 1/5 - moet bijdragen. 

Het openbaar onderzoek is nu gestart en er wordt verwacht dat de werken in de tweede helft van dit jaar opgestart kunnen worden.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier