Nieuws

Herstellingswerken lenzen vuurtoren Oostende

Gepubliceerd op 15 mei 2022 door Eva Descamps

Vanaf dinsdag 17 mei starten de herstellingswerken aan de lens van de vuurtoren in Oostende. Het licht van de vuurtoren wordt ver verspreid door de zogenaamde fresnellenzen: dit zijn glazen getrapte lenzen die uit vele afzonderlijke panelen bestaan.  

Sommige van die lenspanelen zijn beschadigd. Het licht van de vuurtoren schijnt hierdoor minder ver.  De fresnellenzen zitten vast in een metalen structuur en deze constructie moet ook worden hersteld.  

Een kraan zal de beschadigde lenspanelen en de metalen structuur naar beneden brengen zodat de herstelling in optimale omstandigheden kan plaatsvinden.   

"Tijdens de werken is het bestaande licht gedoofd en plaatsen we een tijdelijk vuurtorenlicht. Hierdoor beperken we de impact. We gaan ervan uit dat deze werken tegen de zomer afgerond zullen zijn," zegt projectingenieur Nick Goethals.    

De vuurtoren in Oostende staat er sinds 1949. De vuurtorenlens is beschermd maritiem erfgoed. Het is een taak van MDK om dit te herstellen.

 

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Scheepvaartbegeleiding
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier