Nieuws

In gesprek met directeur personeel & organisatie: VLOOT zoekt heel wat nieuwe collega’s

Gepubliceerd op 19 december 2023 door Daphne Vanhoucke

Binnenkort start VLOOT met de uitbreiding van het Sint-Annaveer in Antwerpen. Begin 2024 kunnen reizigers opnieuw gebruik maken van het tweede veer en om het kwartier de overzet maken tijdens de piekmomenten. Daarnaast breiden ook de bedieningstijden uit en zal het veer een eerste keer overvaren om 6 uur en een laatste overtocht maken om 23.15 uur. “Om deze uitbreiding te organiseren zoekt VLOOT dus heel wat nieuwe collega’s en dat is geen eenvoudige zoektocht,” vertelt Lore Dupont, directeur personeel & organisatie. Ook los van deze uitbreiding is VLOOT op zoek naar heel wat nieuwe collega’s. We spreken met Lore. 

Geen eenvoudige zoektocht, voor welke uitdagingen staat VLOOT? 

In de maritieme sector staat elke werkgever, profit en non-profit, zowat voor dezelfde uitdaging om geschikte medewerkers te vinden. Ook VLOOT moet profielen vinden in dezelfde groep kandidaten en dat is een grote uitdaging,” vertelt Lore. “Steeds minder mensen kiezen voor een maritieme opleiding of trekken lang naar het buitenland in plaats van te kiezen voor een job dichter bij huis.” 

Naar welke functies is VLOOT op zoek? En komen er nog meer vacatures aan? 

Momenteel zijn we volop op zoek naar matrozen, motoristen en schippers voor de locatie Antwerpen naar aanleiding van de uitbreiding van de veerdienst ter hoogte van Sint-Anna. Begin volgend jaar zitten er nog heel wat vacatures aan te komen voor onze andere locaties: Oostende, Gent en Vlissingen. We gaan onder andere op zoek naar motoristen voor Oostende en Vlissingen, scheepstechnici, stuurmannen en matrozen voor Oostende en schippers voor Gent.”  

Waar kunnen geïnteresseerden informatie vinden? 

De vacatures zullen binnenkort te vinden zijn op de website. Als geïnteresseerden vragen hebben, mogen ze die gerust stellen!

Waarom zou iemand voor matroos, motorist of schipper moeten solliciteren? 

Kandidaten moeten vooral veel goesting hebben,” lacht Lore. “Elke dag het mooiste uitzicht van Antwerpen met de lichtjes van de Schelde, dat kan niet elke werkgever je bieden! Ook op onze andere locaties kunnen we trouwens een fantastische job bieden met een even mooi uitzicht.”  

Aan welke voorwaarden moeten kandidaten voldoen voor de vacatures in Antwerpen? 

Naar gelang de functie waarvoor de kandidaten willen solliciteren zijn er enkele voorwaarden. Kies je voor matroos, dan heb je bij voorkeur een dienstboekje in de binnenvaart, maar als je dat nog niet zou hebben en toch een carrièreswitch overweegt, kan je ook bij ons terecht. Kies je voor schipper, dan zijn de voorwaarden iets strenger en bezit je een vaarbewijs A of een dienstboekje met minstens de vermelding stuurman (binnenvaart). Voor motorist is een achtergrond in (elektro)mechanica een meerwaarde en een STCW III/4 “Rating forming part of an engineering watch” (of hoger) een pluspunt. Heb je dat niet op zak, maar heb je ervaring of kennis van technisch onderhoud, kan je ook bij VLOOT terecht.” 

Ik kan het niet genoeg benadrukken: zit je met twijfels of wil je meer informatie, aarzel niet en stel ons jouw vragen, dat kan gemakkelijk via hr_vloot@mow.vlaanderen.be,” vult Lore aan. 

Waarom zou iemand moeten kiezen voor VLOOT? 

We bieden een heel gevarieerd pakket met groeimogelijkheden. Je komt terecht in een omgeving waar je jouw passie voor het water kan combineren met een goede work-life balance in een aangename werksfeer. Een stabiele omgeving vol technologische diversiteit waar je volledig je ding kan vinden. Kortom, een fantastische maritieme job dicht bij huis!” 

 

Ben je op zoek naar de vacatures of zit je met vragen? De vacatures kan je hier vinden. Je vragen kan je stellen via hr_vloot@mow.vlaanderen.be of het contactformulier. We nemen graag tijd voor jou! 

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen
Loodswezen

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier