Nieuws

Inzet mentoren bij VTS-opleiding

Gepubliceerd op 30 januari 2024 door

Om de opleiding van nieuwe collega’s verder te verbeteren start de afdeling Scheepvaartbegeleiding dit jaar met de inzet van mentoren. Dit zijn specifiek geselecteerde, vaste begeleiders die nieuwe collega’s coachen tijdens hun On-the-Job Trainingen (OJT) op de werkvloer.

“Dit proefproject start in de maand februari voor de locatie Verkeerscentrale Zeebrugge”, licht hoofd Opleidingen Stefaan Priem toe. “We mikken vooral op uniformiteit en duidelijkheid in de trainingen. De voorbije jaren is de functie van verkeersleider namelijk complexer en uitdagender geworden. Dankzij de mentoren kunnen we stagiairs nog beter voorbereiden om met vertrouwen en zelfstandig het werk uit te voeren.”

Negen verkeersleiders hebben zich geëngageerd om hun kennis en expertise uit te dragen. Als deze formule succesvol blijkt, rollen we de inzet van mentoren uit op de andere locaties van de afdeling Scheepvaartbegeleiding.

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier