Nieuws

Loodswezen maakt werk van ISO 9001 hercertificering

Gepubliceerd op 26 maart 2024 door

Naar jaarlijkse gewoonte vond er opnieuw een externe audit plaats voor de kwaliteitscertificering ISO 9001. Van 20 t/m 22 februari 2024 werd er een intense driedaagse audit uitgevoerd. De focus lag op klantentevredenheid. Het Loodswezen kreeg felicitaties van de externe auditor van DNV voor haar performante werking en de lopende evolutie.

Een waaier aan thema’s werd onder het vergrootglas gehouden. Zo passeerden de visie, het leiderschap en de doelstellingen van het Loodswezen de revue, maar werd er ook aandacht geschonken aan de interne audit, de operationele dienstverlening te Vlissingen, de diensten personeel en organisatie, communicatie én klachtenmanagement. Zowel de operationele afstemming en uitvoering van de beloodsing door het Loodswezen als de samenwerking met VLOOT werden bovendien geëvalueerd vanop de Wandelaar.

Er worden duidelijk stappen gezet op het vlak van hervorming en continue verbetering. Het Loodswezen wenst haar performante dienstverlening nog volop verder te verbeteren. In 2024 zal er ook werk gemaakt worden van het bewaken van de focus op de definities in het klachtendecreet voor het klachtenmanagement, evenals het verder optimaliseren van het bewaren en consolideren van de nautische regelgeving. In december gaat het Loodswezen op weg naar een hercertificering van haar kwaliteitssysteem voor een nieuwe periode van 3 jaar.

Deze externe audit werd geleid door DNV. Zij staan momenteel gekend als 's werelds leidende classificatie-instelling voor de scheepvaart en de offshore-industrie, de leidende adviseur in de olie- en gasindustrie, en toonaangevende expert voor de energiewaardeketen inclusief duurzame energiebronnen en energiebesparing.

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier