Nieuws

Loodswezen verlengt betalingstermijn voor haar klanten

Gepubliceerd op 18 mei 2020 door MDK

De bevoegde minister Lydia Peeters heeft aan MDK, voor de klanten van het Loodswezen, een verlenging van de betalingstermijn met 15 dagen toegestaan. De termijn zal daarmee van 30 naar 45 kalenderdagen verlengd worden.

Dat biedt klanten extra flexibiliteit voor wat de betalingstermijnen betreft.

De coronacrisis heeft namelijk ook een impact op de nautische en logistieke keten. Hoewel tijdens de eerste weken onze havens een korte stijging van goederentoevoer voelden, kent nu de trafiek een lichte daling. Voor verschillende spelers zijn de eerste financiële gevolgen dan ook voelbaar. Daarom heeft minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Lydia Peeters, beslist dat er een flexibele betalingstermijn komt van 45 dagen tijdens deze moeilijke periode.

Deze maatregel gaat in voor facturen met facturatiedatum 15 mei.

Er werden afspraken gemaakt met het Nederlands Loodswezen waardoor de flexibiliteit aan alle klanten gelijkvormig kan aangeboden worden. 

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Scheepvaartbegeleiding
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier