Nieuws

Loodswezen verwelkomt nieuwe loodsen

Gepubliceerd op 26 september 2023 door

In september 2022 startten 15 nieuwe collega’s als leerling-loods. Zij kregen een intensief opleidingsjaar voor de boeg geschoven. Ervaren loodsen hebben hen klaargestoomd voor het beroep, de leerling-loodsen hebben kunnen meevaren met diverse loodsen om volop ervaring op te doen op de operationele werkvloer en hebben uiteraard zelf talrijke proefreizen uitgevoerd onder het toeziend oog van een collega.

Op woensdag 13 september 2023 zijn 13 leerling-loodsen officieel afgestudeerd als loods. Zij starten in categorie 1 en beloodsen zodanig schepen tot 100m lengte. Deze heugelijke gebeurtenis werd door het Loodswezen gevierd met een afstudeerreceptie. De kersverse loodsen en hun partners werden ontvangen in Loodswezen Gent. Directeur Roel Schippers verwelkomde de aanwezigen en bedankte de loodsen voor hun inspanningen en doorzettingsvermogen. De opleiding tot loods eist immers heel wat van een mens. Vervolgens nam Administrateur-Generaal, Nathalie Balcaen, het woord en legden de loodsen in haar bijzijn de eed af als Vlaams ambtenaar. Als aandenken ontvingen zij van Roel Schippers tevens een loodspenning, waarop hun persoonlijk loodsnummer gegraveerd werd.

Jan Willems en Jan Dewilde vervoegen het zeekorps. We zijn er tevens zeker van dat Jeroen Pieters, Reinhart Kleinjans, Steven Sermeus en Sam Van de Heyning als multivalente loodsen hun steentje uiterst gemotiveerd zullen bijdragen aan zowel het zee- als kanaalkorps. Ook het rivierkorps krijgt versterking. Maar liefst zeven nieuwe loodsen vervoegen hun korps: Asha Michaux, Dieter Croenen, Olivier Piryns, Robin Braekmans, Jan Hermans, Chiel De Caluwaert en Kristof Mahieu.

We wensen deze 13 loodsen veel succes met hun verdere loopbaan.

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot
Loodswezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier