Nieuws

Nieuwe stagiairs VTS

Gepubliceerd op 30 maart 2022 door

Op 7 maart startte de opleiding voor vijf stagiairs Vessel Traffic Services (VTS). Als alles volgens plan verloopt, zullen vier van hen werken op de Verkeerscentrale in Zandvliet en één in de verkeerscentrale van Zeebrugge. 

De opleiding bestaat uit een generieke basis van drie maanden. Hierin komen theoretische modules aan bod zoals nautische kennis, regelgeving, communicatietheorie, nautisch Engels en apparatuur, maar ook praktijkoefeningen op de VTS-simulator. 

Na de basisopleiding start de regio-specifieke training. Dit is een voorbereiding op het werk in de VTS-centrale van Zeebrugge of Zandvliet. Deze opleiding bestaat uit complexe simulatortrainingen, verkeersmanagement van hun toekomstige regio en praktijkstages op de werkvloer.  

Alle opleidingen gebeuren conform de vereisten voor VTS-opleidingen die IALA, de internationale organisatie die richtlijnen voor VTS vastlegt, voorschrijft. Hiervoor ontving de VTS-opleiding dan ook de vereisteIALA-accreditatie

We wensen alle nieuwkomers een goede opleiding toe!

Olivier Degrande - Stefaan Priem - Elizabeth Belien - Rik Daems - Stéphane Van Brussel - Marijke Brits

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Scheepvaartbegeleiding
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier