Nieuws

Nieuwpoort verwelkomt nieuwe antennemast

Gepubliceerd op 01 april 2021 door Tom Moortgat

antennemast nieuwpoort

Deze week plaatst het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) de nieuwe antennemast in Nieuwpoort naast het oud Loodswezengebouw.

MDK doet hierbij beroep op aannemer De Wandeler die de opbouw verzorgt. De nieuwe mast bundelt niet enkel de telecominstallaties, de mast bevat ook de seinen voor de regeling van het scheepvaartverkeer door de stormvloedkering. Het plaatsen van de zendmast zal voor heel wat bekijks zorgen, gezien de omvang van de constructie. 

Nieuwe mast naast het gebouw

De oude zendmast stond jarenlang op het oud Loodswezengebouw, nu zal de antenne een plaats krijgen naast het gebouw. De mast zal opgetrokken worden uit staal en de voet van de mast zal in een latere fase ingekleed worden met zitbanken uit architectonisch beton. Doordat de de antennemast naast het gebouw komt, kan de vrije dakruimte benut worden als terras voor de nieuwe uitbating in het gebouw. 

Verdere plannen

Het Loodswezen op de linkeroever van de IJzermonding in Nieuwpoort ligt er al even wat verlaten bij. Het complex uit 1958 huisvestte vroeger de seindiensten en het personeel dat instond voor de installaties van het radiobaken, de mistklok op het westerstaketsel en de misthoorn op het Oosterstaketsel.

De effectieve plaatsing van de mast zal drie dagen duren, de verhuis van alle installaties van de huidige mast naar de nieuwe nog enkele maanden. Er is geen hinder voor omliggend scheepvaartverkeer.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Agentschap MDK
Vloot

Werken bij MDK

Vloot
Vloot
Vloot
Scheepvaartbegeleiding
Vloot
Loodswezen

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier