Nieuws

Open Bedrijvendag

Gepubliceerd op 24 oktober 2022 door

Op zondag 2 oktober organiseerde VOKA voor de 32ste keer Open Bedrijvendag. Dit jaar nam MDK voor de eerste keer deel. De massale opkomst, interessante gesprekken en de vele positieve reacties van bezoekers maakten het event een echt succes. 

Een duik in de maritieme wereld

We ontvingen maar liefst 726 bezoekers tijdens Open Bedrijvendag! Zij werden helemaal ondergedompeld in de maritieme wereld.

Op het gelijkvloers kregen ze meer info over het agentschap MDK en het gebouw. Vervolgens bezochten ze alle afdelingen. Op de tweede verdieping zagen de bezoekers hoe loodsen aan boord van schepen klauteren. Door middel van een VR-beleving kweekten ze zeebenen in de virtuele aanwezigheid van enkele loodsen en bemanningsleden van Vloot. De bezoekers werden ook geïnformeerd over de verschillende veerdiensten en de Waterbus.

Op de eerste verdieping maakten de bezoekers kennis met de afdeling Scheepvaartbegeleiding. Ze kregen info over de nautische keten en bekeken live radarbeelden. Bij afdeling Kust leerden ze meer over hydrografie en namen ze een kijkje in de wrakkendatabank.

Er was ook een grote interesse voor onze mini jobbeurs en uiteraard kan je MDK niet bezoeken zonder toch eens op het water te gaan. Onze bezoekers werden dan ook aangemoedigd om de Schelde over te varen met het Sint-Anna veer.

Onroerend erfgoed

Tijdens Open Bedrijvendag zetten we de deuren van Imalso open. Dit kantoorgebouw staat als erfgoedobject 215657 op de inventaris van onroerend erfgoed en is normaal gezien niet te bezichtigen. Ons publiek bestond daarom niet alleen uit collega’s en personen binnen de maritieme wereld. Ook heel wat omwonenden en erfgoedliefhebbers sprongen bij ons binnen tijdens Open Bedrijvendag.

Open Bedrijvendag in beeld

De pers bezocht ons voor en tijdens Open Bedrijvendag. Bekijk de reportage van ATV of lees het artikel van Gazet van Antwerpen.

Gerelateerd nieuws

Kust
Loodswezen
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Loodswezen
Kust
Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier