Nieuws

Project Olivia zoekt ambassadeurs

Gepubliceerd op 26 januari 2022 door Katty Cypers

MDK lanceert in 2022 Project Olivia. De Vlaamse overheid wenst meisjes en vrouwen te sensibiliseren rond opleidingen, jobs en loopbaanpaden in de maritieme sector. Samenwerken met verschillende maritieme partners uit de onderwijsinstellingen en werkgevers in de publieke en private sector staat hierbij voorop. Uiteraard zijn en blijven mannen ook welkom in de sector, maar deze campagne zal zich specifiek op meisjes en vrouwen richten.

Waarom Project Olivia? 

Wel Olivia is al enkele jaren de meest gekozen meisjesnaam in Vlaanderen. In de toekomst willen we al deze Olivia’s een maritieme carrière aanbieden. Via sensibiliseringscampagnes willen we ervoor zorgen dat de mogelijkheden in de maritieme sector beter bekend zijn. Op lange termijn moet het leiden tot meer bewuste, positieve en proactieve keuzes. 

De maritieme sector bestaat nog altijd voornamelijk uit mannen. Jobs aan boord of aan de kade zijn nog veel te onbekend en te beladen met vooroordelen die helemaal niet stroken met de werkelijkheid. Via een campagne willen we vooral de vrouwen, onze Olivia's, in beeld brengen.

Kleine zus

Project Olivia is het kleine zusje van 'Areyouwaterproof', waarbij er enkel promotie gemaakt wordt voor de varende beroepen. Dit gaan we nu dus uitbreiden.

MDK werkt al ruim twee jaar aan het project met een divers projectteam. Momenteel hebben we al een negentigtal ambassadeurs achter de schermen. Via hen willen we het project in hun eigen netwerk naar buiten kunnen brengen.

In een volgende fase wil MDK het project uitbreiden naar verschillende partners binnen de maritieme sector, waaronder verschillende overheidspartners, de havens en maritieme bedrijven. 

Contact

Wil je meer weten over Project Olivia of wil je ambassadeur worden?
Neem dan contact op met Katty Cypers.

Gerelateerd nieuws

Vloot
Kust
Agentschap MDK

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier