Nieuws

Succesvolle DOC-audit voor Vloot

Gepubliceerd op 28 november 2022 door Daphne Vanhoucke

In november 2022 ging een doorgedreven DOC-audit door bij Vloot. DOC staat voor Document of Compliance. De externe audit gaat na in welke mate alle veiligheidsbeheerssystemen beheerst zijn volgens de internationale standaard ‘International Management Code for Safe Operation of Ships and for Pollution Prevention’. Zowel de systemen op zich maar ook of iedereen ze kan toepassen maken deel uit van de grondige check.  

Een audit die Vloot succesvol kon afronden met alleen maar positieve resultaten. De procedures zijn goed gekend en ook de procedure voor systematische verbetering is een normale reflectie geworden. De duidelijke samenwerkingsmodus tussen de verschillende afdelingen van de organisatie en de kwalitatieve beheersing van de systemen aan boord en langs de wal vielen op bij de auditor. 

Een goede structuur krijg je niet zomaar. Het team SHEQ (Safety, Health, Environment, Quality), onder leiding van Ilse Bailleul, neemt hierin het voortouw. Elke dag werken zij aan het beheerssysteem van Vloot om duidelijke handvaten te bieden aan de volledige organisatie voor allerlei situaties alsook voor tijdens de normale werking. “Procedures introduceren, opvolgen en bijsturen waar nodig zijn essentieel voor een operationele omgeving zoals Vloot,” aldus Ilse Bailleul. “We volgen niet enkel op wat noodzakelijk is voor onze omgeving, maar ook de coaching van de bemanning én de walploegen zijn enorm belangrijk om tot een gedragen en doorleefd geheel te komen. Dat ons certificaat opnieuw verlengd is tot november 2027 is een mooie bevestiging dat Vloot als rederij haar activiteiten verder mag uitbaten en dit doet volgens de regels van de kunst op niveau van zorg voor mens en natuur. Daarom wil ik ook graag dat fantastisch team bedanken dat dit mee mogelijk maakt!” 

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier