Nieuws

Veiligheidsdunning van bomen in De Haan

Gepubliceerd op 16 januari 2023 door Dominique Jauquet

Langs de Koninklijke baan in De Haan vindt deze maand ter hoogte van de Zandpanne een veiligheidsdunning plaats van bomen. De werken starten op 17 januari en zullen zo'n twee weken duren.

Tijdens voorbije stormen zijn er heel wat bomen omgewaaid in de percelen van zowel agentschap Natuur en Bos, Natuurpunt als van agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Enkele bomen in de buitenrand van deze percelen zijn gevallen op de Driftweg en hebben schade aangericht en verkeershinder veroorzaakt.

MDK besliste daarom samen met de andere beheerders dat er omwille van de veiligheid een veiligheidsdunning aan de orde is.
De maatregelen kaderen binnen het door de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir goedgekeurd natuurbeheerplan ‘Duinbossen De Haan’.

De dunning wordt uitgevoerd onder toezicht van de boswachter van agentschap Natuur en Bos en zullen twee weken duren.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier