Nieuws

Vier nieuwe verkeersleiders

Gepubliceerd op 02 september 2021 door Eva Descamps

Vier stagiairs VTS startten op 1 september aan hun opleiding.

Negen maanden lang krijgen ze zowel theorie- als praktijkopleidingen die hen klaarstomen voor het echte werk op de verkeerscentrale. Als ze voor alle testen slagen, krijgen ze de vereiste VTS-certificaten.   

De opleidingen en trainingen gaan grotendeels intern bij Scheepvaartbegeleiding door terwijl we voor een aantal specifieke modules beroep doen op externe lesgevers. “Al voor de coronacrisis hebben we ingezet op e-learning en het voorbije anderhalf jaar bleek dat een juiste keuze. Ook na Corona blijven we hier volop aan verder werken “ zegt Stefaan Priem, hoofd van de Opleidingen. “Met deze pakketten kunnen de stagiairs  zelfstandig en onafhankelijk van plaats en tijd hun leerstof inoefenen.”  

“Als alles volgens plan verloopt, krijgt verkeerscentrale Zandvliet er in het voorjaar 2022 vier nieuwe collega’s bij. Hierdoor kunnen we de nautische keten verder verstevigen.” besluit Stefaan.  

Naast de opleidingen voor nieuwe personeelsleden organiseren we ook herhalingstrainingen om de verkeersleiders die al in dienst zijn op niveau te houden. 
Alle opleiding gebeuren conform de internationale standaarden van IALA. De VTS- opleiding is gecertificeerd met het ISO 9000:2015 label voor kwaliteitsmanagement. 

Gerelateerd nieuws

Scheepvaartbegeleiding
Vloot
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier