Nieuws

Tentoonstelling Recht door Zee

Gepubliceerd op 28 juni 2022 door

De tentoonstelling Recht door Zee in het Mercatormuseum neemt je mee op sleeptouw doorheen de evolutie van onze navigatiemiddelen vanaf 1500 tot nu. Ook MDK gaf een aantal objecten in bruikleen voor de tentoonstelling. Geef het juiste antwoord op onze wedstrijdvraag en win een duoticket voor de tentoonstelling.

Voor iedereen die op zee gaat is een zeekaart iets van zelfsprekends. Je kan het vergelijken met een wegenkaart: ze bevat alle informatie die van belang is voor een veilige navigatie op zee en andere wateren.

Het team Vlaamse Hydrografie van MDK brengt het Belgische deel van de Noordzee en een deel van de Schelde in kaart. Daarnaast levert hydrografie dankzij haar peilingen en data een belangrijke bijdrage aan een duurzaam gebruik van onze zeeën en oceanen.

Ben je benieuwd hoe de navigatie op zee is geëvolueerd sinds 1500? Tot en met 11 september kan je nog terecht in het Mercatormuseum in Sint-Niklaas voor de expo Recht door zee.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier