Nieuws

20ste IALA-conferentie

Gepubliceerd op 07 juni 2023 door Eva Descamps

Delegatie van afd. Scheepvaartbegeleiding: Wim Smets, Nick Goethals, Els Bogaert en Stefaan Priem Delegatie van afd. Scheepvaartbegeleiding: Wim Smets, Nick Goethals, Els Bogaert en Stefaan Priem

Van 27 mei tot en met 3 juni vertegenwoordigden vier collega’s van afdeling Scheepvaartbegeleiding het agentschap MDK op 20ste IALA-Conferentie. Deze bijeenkomst vindt iedere vier jaar plaats, dit keer was de locatie Rio de Janeiro in Brazilië. Het is het grootste event ter wereld rond Aids to Navigation (AtoN) en Vessel Traffic Services (VTS).

Het thema van deze Conferentie was ‘Marine Aids to Navigation – Innovation for a Sustainable Future’. Tijdens in totaal meer dan 150 presentaties deelden experts hun kennis en ervaringen. Vaak terug kerende thema’s waren duurzaamheid, cyber security, training van op afstand en digitalisering. Ingenieur Nick Goethals van

Scheepvaartbegeleiding gaf een toelichting over de modernisering van de vuurtorens van Nieuwpoort, Oostende en Blankenberge. Tijdens de Conferentie vond ook een tentoonstelling plaats waar de meest recente technologische innovaties in AtoN en VTS aan bod kwamen. Daarnaast wisselden de deelnemers best practices uit, legden ze contacten met andere experts in het domein en was er veel ruimte voor netwerking. 

S. Priem aan het woord S. Priem aan het woord

De MDK-delegatie neemt volgende topics mee voor verder onderzoek: de inzet van artificiële intelligentie voor de verbetering van het radarverkeersbeeld, remote learning voor VTS-operatoren en innovative decision support tools voor VTS-operatoren.

 “Deze motiverende omgeving stimuleert ons om te blijven verbeteren en nog meer in lijn te plaatsen met internationale standaarden en best practices. Op die manier garanderen we de best mogelijke oplossingen voor vlot en veilig scheepvaartverkeer en bescherming van de maritieme omgeving,” volgens Stefaan Priem, Hoofd opleidingen Scheepvaartbegeleiding.

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Vloot

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier