Nieuws

Proeverij – Living Lab Raversijde

Gepubliceerd op 26 juni 2023 door

Proeverijen, de smakelijkste manier om samen te werken.  Het gaat hier niet over eten, maar over kennis delen.
Je verruimt je blik en leert over het muurtje heen kijken. Enkele collega's van De Lijn, De Vlaamse Waterweg en het departement Mobiliteit en Openbare Werken mochten kort meelopen om onze job beter te begrijpen.
Daphné Thoon (afdeling Kust) en Marc Willems (Waterbouwkundig Laboratorium) gaven hun expertise door op het stand van Raversijde.  De projecten “Duin voor Dijk” en “onderzoeksdijk” maken deel uit van Living Lab Raversijde, een levend laboratorium om meer inzicht te krijgen hoe we onze kustbescherming nog efficiënter kunnen maken.  Het agentschap MDK faciliteert samen met het departement Mobiliteit en Openbare Werken en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) deze onderzoeks-, ontwikkelings- en innovatieve projecten met betrekking tot kustbescherming.

Waarom we onze kust beschermen?  Dat lees je hier: https://www.agentschapmdk.be/nl/themas/kustbescherming

Meer info over Living Lab Raversijde:

https://www.agentschapmdk.be/nl/projecten/living-lab-raversijde

Gerelateerd nieuws

Loodswezen
Kust
Scheepvaartbegeleiding

Werken bij MDK

Kust
Vloot
Vloot

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrieven

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Schrijf je dan in op een van onze nieuwsbrieven: Zee van Nieuws, Stormvloedkering of de update van afdeling Kust. Je kan als professioneel zeevarende ook inschrijven voor de Berichten aan Zeevarenden.

Registreer je hier