Officiële opening campus Leerhaven van het GO!

front

Op 19 februari 2016 opende het GO! een gloednieuwe locatie: campus Leerhaven. De basisschool TG de Spits, de Scheepvaartschool – Cenflumarin, het Koninklijk Atheneum en het Centrum voor Avondonderwijs Antwerpen zijn nu gegroepeerd op één nieuwe locatie op Linkeroever in Antwerpen. Deze nieuwe locatie biedt een moderne omgeving aan leerlingen en studenten die kiezen voor het maritiem onderwijs. Ze is uitzonderlijk en creëert kansen om een antwoord te bieden op de enorme vraag om de werkgelegenheid in de scheepvaart in te vullen, in de Antwerpse havenregio en daarbuiten.

Ben Weyts (Vlaams minister bevoegd voor onder andere mobiliteit), Marc Van Peel (schepen voor haven, industrie en werk in Antwerpen en voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen), Raymonda Verdyck (afgevaardigd bestuurder GO!) en Koen De Pryck (algemeen directeur Scholengroep 1) onderstreepten elk met hun eigen invalshoek het belang van de maritieme opleidingen voor de Vlaamse economie. Minister Weyts stelde daarenboven er niet alleen te staan als minister maar evenzo als vader, Schepen Van Peel gaf het publiek mee dat de locatie van de campus op slechts enkele honderden meters is van de plaats waar hij zelf opgroeide, terwijl Raymonda Verdyck benadrukte dat het GO! als enige koepel die specifieke maritieme opleidingen aanbiedt en zij daarin ook haar volle verantwoordelijkheid neemt voor Vlaanderen.

Campus Leerhaven is gelegen aan de Thonetlaan te Antwerpen Linkeroever, op een kleine boogscheut van de gebouwen waar VLOOT eind 2016 naartoe zal verhuizen. Ze biedt onderwijs met een maritiem karakter vanaf de kleuterschool tot volwassenenonderwijs, en bestrijkt daarmee alle leeftijden. VLOOT heeft als reder samenwerkingsverbanden met deze instellingen rond stages aan boord van VLOOTeenheden en het ter beschikking stellen van de TIJL en de THEMIS II.

Foto’s, filmpje en artikel in de Scheepvaartkrant vindt u hier.
Info over het volledige aanbod aan opleidingen op campus Leerhaven vindt u hier.
Gebundelde info over de maritieme opleidingen en beroepen in Vlaanderen vindt u via areyouwaterproof.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *