Nieuwe seinlichten in Oostende voor een veiligere haventrafiek.

Sinds enkele dagen verrijst naast de radartoren op de oostelijke strekdam in Oostende een metalen kolom met de havenseinlichten.

Oude seinlichten

Nieuwe seinlichten

Havenseinlichten regelen via¬† vertikaal opgestelde lampen de haventrafiek voor binnen- en buitenvarende vaartuigen. Vroeger stond die lichtmast opgesteld op het ondertussen afgebroken oostelijk staketsel. Tot deze week nog functioneerde die metalen signalisatiemast ter hoogte van de Halvemaandijk bij de oude radartoren. De vroegere witte, groene en rode halogeenlampen zijn nu vervangen door de veel krachtige led-verlichting. “Zowel de nieuwe locatie, verder in zee en dus beter zichtbaar, als de sterkere lichtstraal ook overdag kunnen alleen maar de veiligheid van scheepvaart van en naar de Oostendse haven ten goede komen” volgens ing. Nick Goethals van de afdeling Scheepvaartbegeleiding die de o.a. die signalisatie als bevoegdheid heeft.

Een gedachte over “Nieuwe seinlichten in Oostende voor een veiligere haventrafiek.

  1. Van wie zijn de prachtige foto’s? Voor eigen gebruik (beslist geen commercieel oogmerk) zijn ze gedownload door mij. Wil wel aan naamsvermelding evt. met datum, voldoen. Tracht ‘alles’ over de vier vuurtorens van Oostende en haar haven(staketsel)lichten aan de weet te komen en zoveel mogelijk ‘bewijzen’ met
    afbeeldingen. Arie Deisting. Haarlem. (In 2003 de (derde) voorzitter van de Nederlandse Vuurtoren Vereniging).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *