Toelichting nieuwe westelijke strekdam Blankenberge

Er komt dit najaar een infomoment om meer uitleg te geven over de nieuwe westelijke strekdam in Blankenberge. Iedereen zal op dit infomoment welkom zijn. Afdeling Kust van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust wil daarmee een antwoord bieden op de vele vragen die er komen op de nieuwe dam. Vooral het feit dat de strekdam niet toegankelijk zal zijn voor het publiek beroert de gemoederen.

Lees hier het volledige persbericht.

2 gedachten over “Toelichting nieuwe westelijke strekdam Blankenberge

  1. hier wordt enkel nagedacht over de verzanding van de geul, niet aan de veiligheid van de scheepjes die hier in en uitvaren. Een obstakel aanleggen aan de inkom van een haven, is onlogisch en onverantwoord, hier is enkel aan de kostprijs gedacht. Als er op deze onzichtbare dam zal gevaren worden, kan dit mensenlevens kosten of toch minstens een hoge materiele kost met zich meebrengen. Ik lees veel over toerisme en sportvissers, maar niet over de veilgheid van de scheepvaart. Deze oplossing is een gevaar, en als het water, met het zand, over deze dam stroomt, zal er wel een verzanding van de geul zijn. De westkant zal dichtslibben, en het zand over de dichtgeslibde dam in de geul laten zinken. weer baggerwerken. Wie dergelijke oplossing heeft getekend en goedgekeurd kent onze zee niet.
    hopelijk wordt hier nog eens ernstig over nagdedacht voor met dergelijke werken wordt gestart.

    • Beste, in het najaar organiseren wij een infomoment over dit project. Tijdens dit infomoment zal de keuze toegelicht worden en zullen we ook vragen beantwoorden. Iedereen is welkom op het infomoment. Datum, plaats en uur zullen onder andere via de blog van het agentschap aangekondigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *