Reddingsactie in Vlissingen met medewerking van VLOOT

DEURLOOTer hoogte van de Songaboei was op 13 januari 2014 omstreeks 13.45 uur een passagier van de veerboot Breskens-Vlissingen overboord gevallen. Alle beschikbare kleine vaartuigen uit de buurt werden ingeschakeld om mee te helpen bij het opsporen van de drenkeling.

De bemanningen van de HONTE (schipper Bernard Moreau, motorist Pascal De Zaeyer, matroos Dirk Corveleyn) en van de DEURLOO (schipper Mario Vercoutter, motorist Jacob Albregtse, matroos Mario Byn) zijn om 13.50 uur uitgevaren om deel te nemen aan de reddingsactie naar aanleiding van de MOB-melding.

Vanuit de lucht werd assistentie verleend door een helikopter en het kustwachtvliegtuig. Het Nederlandse politievaartuig P42 fungeerde als OSC-vaartuig (On Scene Commander) tijdens de zoekactie. De drenkeling werd uiteindelijk rond 14.55 uur opgepikt door een RIB van de Nederlandse Reddingsdienst. Reanimatie mocht niet meer baten.

De HONTE was om 14.50 uur terug beschikbaar voor beloodsingsopdrachten. De DEURLOO was eerder door het Nederlandse politievaartuig P42 bedankt voor de verleende diensten en kon daardoor de beloodsingen vroeger hervatten. KLPD bedankte VLOOT voor de snelle inzet en professionele aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *