Zeedijk Wenduine: veiliger, breder en aantrekkelijker

Met man en macht is negen maanden lang gewerkt aan een nieuwe zeedijk voor Wenduine. De nieuwe dijk is veiliger, breder en aantrekkelijker. Zo is Wenduine nu volledig beschermd tegen superstormen. Minister Ben Weyts trapte de vernieuwde zeedijk op 19 juni 2015 officieel in.Opening zeedijk Wenduine

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de film die het resultaat toont van de werken.

 

 

3 gedachten over “Zeedijk Wenduine: veiliger, breder en aantrekkelijker

 1. De toeristische sector en de lokale handelaars zijn, gecombineerd met de veiligheid en de bescherming van het land tegen het water, de grote winnaars van deze realisatie. Het is voor de toerist aangenaam verpozen op de nieuwe dijk. Nu nog de strandcabines aanpakken, én Wenduine is op weg om één van de mooiste badplaatsen aan de Vlaamse kust te worden. Eén klein minpuntje: de kwaliteit van de gebruikte stenen (die gemakkelijk afbrokkelen) kan beter, en, zal hopelijk niet te snel lei(ij)den tot een heraanleg.

 2. Juist geteld een jaar na de inhuldiging van de vernieuwde zeedijk is deze reeds rijp voor herstelling!
  Op het rijvak steken op vele plaatsen de klinkers boven het wegdek uit, en vele klinkers liggen los. Over de ganse vernieuwde dijk zijn van ontelbare klinkers stukken afgebroken, en dit was reeds zichtbaar bij de inhuldiging.
  Wie is hiervoor verantwoordelijk? Is er door de bevoegde instanties een degelijke oplevering uitgevoerd???

  • De voorbije maanden werd op de nieuwe zeedijk van Wenduine schade vastgesteld aan de zeedijkklinkers. De schade bevindt zich vooral op de rijstrook tussen de Rotonde en de EHBO-post. De opdrachtgevers (Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust – afdeling KUST, gemeente De Haan en Farys) en de aannemer (THV Franki – Aswebo) onderzoeken op dit moment de oorzaak van de schade.

   Om de veiligheid tijdens het zomerseizoen te garanderen worden de zones met oneffenheden voorlopig hersteld in afwachting van een definitieve oplossing.

   In september zal ter hoogte van de Vanden Berghehelling, tussen twee uitzettingsvoegen, een proefvak aangelegd worden van ongeveer 100m². Voor de aanleg van het proefvak zal een andere uitvoeringsmethode gebruikt worden. Na een proefperiode zullen de resultaten hiervan geëvalueerd worden om uiteindelijk te beslissen welke herstellingsmethode toegepast zal worden.

   Wij doen er alles aan om snel tot een duurzame oplossing te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *